Forsikringer | Tandforsikring

Pas godt på dine tænder med en tandforsikring.

Tandlægeregninger er ofte en stor og uventet post i budgettet. Med en tandforsikring behøver du ikke længere være bekymret for uventede udgifter. Forsikringen dækker nemlig langt de fleste af dine udgifter til større tandbehandlinger.

Køb tandforsikring

Hvad koster forsikringen?

Forsikringen koster kun 545,- kr. om året.

Hvem kan købe forsikringen?

Er du mellem 18 og 70 år – og har du gået regelmæssigt til tandlægen (min. 1 gang om året) de sidste 3 år – har du mulighed for at tegne tandforsikringen.

Ønsker du forsikringen, men har du ikke gået regelmæssigt til tandlæge, kan du også tegne forsikringen. Dog skal du udfylde et tandstatusskema.

Hvordan er du dækket?

Forsikringen dækker langt de fleste af dine større udgifter til tandbehandling. For de behandlinger, hvor der er offentligt tilskud, dækkes din andel jævnfør Sygesikringens priser. Dvs. forsikringen dækker dit eget betalte beløb.

Tandforsikringen dækker det meste

Forsikringen dækker stort set alle typer behandlinger hos tandlægen fx fyldninger, kroner, paradentose og rodbehandlinger for op til 25.000 kr. om året (forsikringssum).

Tandforsikringen dækker dog ikke ting som:

  • Kosmetiske behandlinger hos tandlægen, f.eks. Tandblegning samt tandregulering.
  • Sygdom og skader på tænder samt behandling af tandproblemer, der er opstået før forsikringen trådte i kraft.
  • Eftersyn og tandrensning
  • De første 1.495 kr. pr. år. (selvrisiko)

Når du køber Tandforsikring indgår du en aftale direkte med Dansk Tandforsikring. Tryg varetager alene formidling af kontakt mellem dig og Dansk Tandforsikring. 

Vil du vide mere?

Neden for finder du svar på en række af de hyppigst stillede spørgsmål om tandforsikringen. Har du andre spørgsmål eller vil du vide mere om forsikringen, er du velkommen til at kontakte Dansk Tandforsikring:

Telefon: 70 20 46 47
E-mail: info@dansktandforsikring.dk

Køb tandforsikring

Spørgsmål og svar

Kan en tandforsikring betale sig?

Det, kan aldrig betale sig at blive syg. Så det er i bund og grund det forkerte spørgsmål, at stille. Det som er sagen, det er, at når og hvis du bliver syg med tænderne så kan det blive meget dyrt. En dansker skal i gennemsnit over et livsforløb bruge ca. 130.000 kr. på at vedligeholde sine tænder optimalt. Nogle danskere kan klare sig med kun at bruge 60.000 mens andre skal op og bruge over 500.000. Problemet er, at vi ikke på forhånd ved hvem som skal bruge hvad. Derfor er en tandforsikring en rigtig fornuftig ting at købe, da du sikrer dig mod store udgifter, hvis du skulle få problemer med tænderne.

 

Kan jeg få min familie med på tandforsikringen?

Ja, du kan få op til 10 personer forsikret på den samme tandforsikring. Prisen afhænger af antallet af personer, der er forsikret sammen.

Du betaler altid fuld pris for den første person. Du får 10% rabat for hver af de følgende personer.

Hvad hvis jeg ikke har gået regelmæssigt til tandlægen de seneste tre år, kan jeg så ikke få en forsikring?

Dansk Tandforsikring stiller normalt krav om, at man de seneste tre år skal havde gået regelmæssigt til tandlægen og fået lavet det der nu engang var at lave. Så ved Dansk Tandforsikring, at der forefindes en tandlægejournal og en beskrivelse af tandsættet. Det findes jo ikke hvis man ikke har gået til tandlægen. Men jo, du kan godt få en tandforsikring. Du skal downloade et tandstatusskema fra Trygs hjemmeside, som du skal få din tandlæge til at udfylde og indsende til Dansk Tandforsikring sammen med nogle bitewings (røntgenbilleder). Når du har modtaget en vurdering over dit tandsæt vil din dækning være i kraft på de tænder som er med i forsikringen. Vær opmærksom på at nogen tandlæger kan vælge at tage 4-500 kr. for at udfylde et tandstatusskema.

 

Hvad dækker forsikringen?

Hvilke ydelser omfatter denne forsikring?
Denne forsikring dækker næsten alle tandlægeydelser og tandsygdomme du kan blive udsat for. Det eneste vi ikke dækker er:

  • Kosmetiske behandlinger
  • Tandregulering
  • Diverse tandrens og eftersyn

Er der karensperiode på tandforsikringen?
Nej, forsikringen dækker fra den dag du tilmelder dig?

Kan jeg få at vide hvorledes jeg er dækket?
Ja, du har altid mulighed, efter at du har købt forsikringen, for at få gratis lavet en vurdering af dit tandsæt, således at du ved, hvorledes du er dækket fremover.

Er ulykke og tyggeskader omfattet af ordningen?
Nej, tandulykke og tyggeskader er ikke omfattet af ordningen

Dækker forsikringen mine gamle skader?
Nej, desværre kan forsikringen kun dække nye ting der sker i din mund og dine tænder efter at du har tegnet forsikringen. Det betyder, at tænder der er tidligere diagnosticeret til en given behandling eller ikke har modtaget den rette behandling, vil være undtaget fra forsikringen. Dog kan de optages i forsikringen igen når den rette behandling er udført.

Vil I dække mine fyldninger, hvis de skal havde kroner?
Hvis tandlæger hos Dansk Tandforsikring vurderer, at dine store fyldninger burde havde været udskiftet med kroner inden du tegnede forsikringen, så vil de ikke være dækket. Hvis tandlægerne vurderer, at den nuværende løsning du har haft har været den rigtige behandling, så vil forsikringen dække såfremt det er nødvendigt.

Er mine eksisterende kroner forsikret?
Nej, eksisterende protetik (kroner, broer og implantater), der er lavet før du tegnede forsikringen er ikke omfattet af forsikringen.

Kan man få en forhåndsvurdering inden man får lavet noget tandlægearbejde?
Ja, du kan helt gratis indsende det behandlingsoverslag som din tandlæge har givet dig til Dansk Tandforsikring, så får du uden udgifter en vurderingen om hvorvidt Dansk Tandforsikring kan og vil dække dine kommende tandlægeregning.

Kan jeg vælge hvilken tandlæge jeg vil?

Ja, du kan gå til en hvilken som helst dansk tandlæge. Da der er meget store prisforskelle i på tandlægearbejder i Danmark har vi lavet vores egen prisliste vi erstatter efter. Denne kan du finde på dansk tandforsikrings hjemmeside www.dansktandforsikring.dk

 

Hvad hvis jeg er medlem af "danmark"?

Hvis du i forvejen er medlem af “danmark”, vil du modtage godtgørelse fra både ”danmark” og Dansk Tandforsikring. Du må ikke tjene på at have en forsikring. Derfor vil det beløb af den samlede godtgørelse fra Dansk Tandforsikring og “danmark”, der overstiger 100 %, blive modregnet den fremtidige “danmark” udbetaling. Udligningsordningen sikrer, at du aldrig vil få mere end 100 % af dine tandlægeregninger refunderet.

Skal jeg gå regelmæssigt til tandlægen for at opretholde min forsikringsdækning?

Ja, du skal fortsætte med at gå regelmæssigt til tandlæge det antal gange om året som din tandlæge anbefaler dig, for at opretholde din forsikringsmæssige dækning.

 

Billede: Tandforsikring

Ring mig op

Sådan bruger du din tandforsikring

Se hvordan du bruger din tandforsikring

Download

Betingelser
Faktaark 

Tandlægeskræk?

10% af alle danskere er bange for at gå til tandlægen. Vi har samlet nogle gode råd.
Læs mere