Forsikringer | Bilforsikring

Trygs bilforsikring er førende på markedet og kan sammensættes, så den passer til netop dine behov.

Vores nye bilforsikring er blevet kåret Bedst i test af Forbrugerrådet Tænk Penge. ”Hvis du ønsker en forsikringsdækning blandt testens bedste selskaber og samtidig vil begrænse prisen, anbefaler vi dig at få et tilbud fra Tryg” Citat - Forbrugerrådet Tænk Penge, Juni 2015.

Selvom du kører pænt og passer godt på din bil, kan der opstå skader, du ikke kan forudse eller forebygge. Derfor er det vigtigt, at du har en god bilforsikring. 


Beregn pris

Fordele ved vores bilforsikring

Elitebilist når du er 30 år

Du bliver automatisk elitebilist, hvis du er fyldt 30 år, når du køber forsikringen - uanset om du er erfaren bilist eller ej. Du må blot ikke have haft skader inden for de seneste tre år.

0 kr. i selvrisiko på ansvarsskader

Kommer du fx til at åbne din bildør ind i en anden bil, dækker vi ansvarsskaden, hvis du har Delkasko eller Kasko.

Helt enkelt - ingen trin

Det er slut med at rykke op og ned på en trinskala. Din pris beregnes på din alder og din erfaring - og prisen stiger ikke som følge af en skade eller to, så længe du har den samme bil.

Fleksibelt - udvid forsikringen efter dine behov

Du kan tilpasse forsikringen med de tilvalg, der giver værdi for dig.
 • Parkeringsskade - dækker de skader, vi oftest oplever på parkeringspladser. Fx når andre smækker deres bildør ind i vores, og ikke efterlader en seddel.

 • Ung bag rattet - dækker hvis du låner din bil ud til børnene. Med denne dækning slipper du for en ekstra selvrisiko ved skade. Samtidig optjener dine børn erfaring til, når de selv får bil.

Vælg selv blandt vores bilforsikringer

Ansvar

En ansvarsforsikring er lovpligtig, når du køber en bil. Forsikringen dækker skader på andre eller deres ting, du er skyld i, hvis der sker et uheld.

Skader på din egen bil er ikke dækket, hvis du vælger Ansvar. Vil du have dækket skader på din egen bil, skal du i stedet vælge Delkasko eller Kasko.

Delkasko

En delkaskoforsikring kan være en god idé, hvis du fx har en ældre bil og selv vil betale for de små skader, der sker på din bil.

Delkaskoforsikringen dækker både den lovpligtige ansvarsforsikring, men også hvis der sker tyveri eller totalskade af bilen. Derudover har du mulighed for at supplere forsikringen med en række tilvalgsforsikringer efter dit behov.

Hvis du kører i udlandet har du redningshjælp via SOS (rødt kort).

Desuden er der dækning for retshjælp. En Retshjælpsforsikring dækker udgifter til sagsomkostninger ved visse private retstvister, hvor du bliver involveret som enten ejer, bruger eller fører af den forsikrede bil. Det kan fx være tvister i forbindelse med køb og salg af bilen.

Kasko

Du anbefales en kaskoforsikring, hvis du vil have den bedste forsikring, som dækker bilen fuldt ud.

De fleste vælger kaskoforsikring, når de har en nyere bil, en bil med høj værdi eller hvis det fx er en leasingbil.

Kaskoforsikringen dækker din bil for tyveri og totalskade, men også de mindre skader du ønsker at få repareret. Som kaskokunde får du mulighed for at vælge mellem alle tilvalgsforsikringer. Du har desuden dækning for brand og redningshjælp i udlandet (rødt kort).

Desuden er der dækning for retshjælp. En Retshjælpsforsikring dækker udgifter til sagsomkostninger ved visse private retstvister, hvor du bliver involveret som enten ejer, bruger eller fører af den forsikrede bil. Det kan fx være tvister i forbindelse med køb og salg af bilen.

Stilstand

Dækker ved brand, tyveri, vandskade og retshjælp på din bil, når den i en periode ikke skal bruges som køretøj og er placeret uden for færdselslovens område.

Desuden er der dækning for retshjælp. En Retshjælpsforsikring dækker udgifter til sagsomkostninger ved visse private retstvister, hvor du bliver involveret som enten ejer, bruger eller fører af den forsikrede bil. Det kan fx være tvister i forbindelse med køb og salg af bilen.

Tilvalgsdækninger til bilforsikring

Værdiforringelse

Hvis din bil får en større skade, kan det betyde, at bilens handelsværdi nedsættes. Vælger du tilvalgsdækningen Værdiforringelse, lægger Tryg 10 % kontant oven i reparationsudgiften - dog max 39.354 (2016), hvis bilen bliver skadet for mere end 13.118 (2016).

Ekstraudstyr

Hvis din bil får monteret ekstraudstyr eller tilbehør udover bilens fabrikat, model, type og årgang, og det overstiger en værdi på 30.000 kr., skal det noteres på din forsikringsaftale (police) for at være dækket. Ekstraudstyr kan fx være læderinteriør, motorombygning, speciellakering eller hvis du får tilføjet særligt kommunikationsudstyr og andet AV udstyr.

Sikkerhedsudstyr, som fx en parkeringssensor eller træthedsregistrering, skal ikke medregnes i summen for ekstraudstyr.

Førerforsikring

Dækker skader på føreren af din bil ved eneuheld. Fx hvis du eller en anden fører kører ind i et træ. Føreren dækkes for varigt mén, erhvervsevnetab, tabt arbejdsfortjeneste, tab af forsørger, tandskade og begravelseshjælp.

Friskade og Glas

Friskade og Glas kan købes sammen med kaskoforsikringen. Når du har købt Friskade og Glas skal du ikke betale den aftalte selvrisiko, ved skader som følge af:

 • Brand, lynnedslag og eksplosion 
 • Tyveri og røveri, hvor skadevolder er ukendt 
 • Nedstyrtning af genstande på bilen 
 • Reparation af stenslag på bilens frontrude 
 • Udskiftning af lygteglas og spejlglas 
 • Seriehærværk

Hvis en frontrude ikke kan repareres og skal udskiftes, betaler du 2.000 kr. i stedet for den aftalte selvrisiko.

Parkeringsskade

Dækker mindre skader, der er sket mens din bil har holdt parkeret. Parkeringsskade kan købes sammen med kaskoforsikringen, når bilen er under 6 år gammel fra første indregistrering, men du bestemmer selv hvor længe du vil beholde dækningen. Du skal ikke betale den aftalte selvrisiko når: 

 • Bilen holder lovligt parkeret og 
 • Skadevolder er ukendt og 
 • Reparationsudgiften er under 15.000 kr.
LåneBil Ekstra

Vi stiller hurtigt en lånebil til rådighed, når din egen bil bliver stjålet, bliver totalskadet eller du får en dækningsberettiget skade på din bil, der forhindrer en planlagt bilferie. Du er også dækket for den selvrisikoforsikring, der opkræves af biludlejer.

 

Ung bag rattet

Du undgår ekstra selvrisiko, når du låner bilen ud til dine børn og børnebørn, og der sker en skade. Samtidig har dine børn mulighed for at optjene erfaring, og opnå en billigere forsikring, hvis de senere køber bilforsikring hos Tryg.

 

Tryg Vejhjælp

Hjælp til din bil, når den ikke kan starte. Kan den ikke repareres på stedet, kører vi den på værksted eller hjem til dig.

Udvidet Tryg Vejhjælp

Hjælp til din bil, når den ikke kan starte. Kan den ikke repareres på stedet, kører vi den på værksted eller hjem til dig.

Med Udvidet Tryg Vejhjælp har du desuden mulighed for transportservice, hotelovernatning, erstatningsbil, 2 årlige hjulskifte og 1 tryghedstjek.

Dækker også din efterspændte trailer eller campingvogn ved driftstop i Danmark.

 

Ofte stillede spørgsmål om bilforsikring

Følger der vejhjælp med min bilforsikring?

Nej, men du kan tilkøbe Tryg Vejhjælp eller Udvidet Tryg Vejhjælp til din forsikring.

Får jeg min bilforsikring billigere, hvis jeg ikke kører ret meget?

Ja, Prisen på bilforsikringen er afhængig af, hvor mange kilometer du kører om året. Jo færre kilometer du kører, jo billigere er forsikringen.

Derfor er det også vigtigt, at du giver os besked, hvis din kørelængde ændrer sig – til enten kortere eller længere afstand. Får vi ikke besked om en forøget kørelængde, kan det få indflydelse på en evt. erstatning i tilfælde af skade.

Kan jeg låne en anden bil, mens min egen er på værksted?

Ja, hvis du vælger et Tryg Reparationsværksted, kan du få en lånebil, udvidet garanti og et miljøbevidst værksted.

Ring til os på 70 11 20 20, så finder vi et værksted i nærheden af dig.

Værkstedet ringer dig op inden for 24 timer, så I sammen kan finde en dato, hvor bilen kan blive repareret.

For lånebilen gælder følgende betingelser:

 • Lånebil i reparationstiden
 • 100 km fri kørsel pr. dag ekskl. brændstof
 • Daglig kørsel ud over de 100 km koster 2 kr. inkl. moms pr. km
 • Selvrisiko på op til 5.000 kr. som du kan undgå ved at betale 75 kr. pr. dag i låneperioden - dog max. 500 kr. inkl. moms

Læs om Tryg Reparation

Kan jeg få lånebil, hvis min bil er på værksted, og jeg har planlagt bilferie?

Ja, med tilvalgsdækningen LåneBil Ekstra kan du få en lånebil i op til 35 dage, hvis: 

 • din bil bliver stjålet 
 • din bil bliver totalskadet
 • du ikke kan gennemføre en bestilt bilferie på grund af en forsikringsskade

Desuden er du dækket for den selvrisikoforsikring, som biludlejer ofte kræver.

Kan jeg vælge en bilforsikring uden selvrisiko, hvis jeg er fyldt 26 år?

Ja, hvis du er over 26 år, kan du købe en bilforsikring uden selvrisiko. Men vælger du en selvrisiko på din bilforsikring, betaler du også en lavere pris for forsikringen.

Kan jeg købe en bilforsikring uden selvrisiko, hvis jeg er under 26 år?

Nej, hvis du er under 26 år, skal du altid have en selvrisiko på mindst 6.559 kr. (2016).

Hvor mange trin er der på min bilforsikring, og hvad er billigste trin?

I Tryg har vi afskaffet det besværlige trin-system. Når du er under 30 år beregnes prisen på din bilforsikring ud fra din erfaring bag rattet og hvor mange skader, du har haft de seneste 3 år.

Når du er fyldt 30 år, bliver du automatisk elitebilist. Det har ingen betydning, hvor meget erfaring du har, vi skal kun vide, hvor mange skader, du har haft de sidste 3 år. Så enkelt er det.

Bliver min forsikring dyrere, hvis jeg har en skade?

Nej, prisen på din forsikring stiger ikke ved en enkelt skade eller to, så længe du har den samme bil.

Hvad betyder det for mig, hvis jeg har lånt min bil ud, og der sker en skade?

Hvis der sker en kørselsskade, mens bilen føres af en anden end dig, den normale bruger eller ægtefæller, og føreren er under 26 år, gælder der ud over den aftalte selvrisiko en Ung-fører-selvrisiko på 3.041 kr. (2016).

Hvis du låner bilen ud til dine børn eller børnebørn, kan du undgå at betale ekstra selvrisiko, hvis du køber tilvalgsdækningen Ung bag rattet til din bilforsikring.

Læs evt. mere om fordelene ved Ung bag rattet


 

Kan mine børn få en billigere bilforsikring, når jeg er kunde i Tryg?

Ja, hvis du har tilvalgsdækningen Ung bag rattet, kan dine børn optjene erfaring, som de kan bruge hvis de senere køber en bilforsikring i Tryg.

Læs mere om fordelene under Ung bag rattet

Kan jeg få hjælp til at forstå min bilpolice?

Ja, vi har lavet denne side, som forklarer de mest stillede spørgsmål om bilpolicer.
Læs mere

Ordliste til bilforsikring

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er lovpligtig ifølge Færdselsloven og dækker de skader, du påfører andre personer eller deres ting.

Førerforsikring

Bilens passagerer er dækket af bilens ansvarsforsikring, men det er føreren ikke. Med en Førerforsikring, sikres bilens fører med dækning for følger efter personskade i form af:

 • Varigt mén 
 • Erhvervsevnetab 
 • Tabt arbejdsfortjeneste 
 • Tab af forsørger 
 • Begravelseshjælp 
 • Tandskade
Grønt kort

Det grønne kort er beviset på at din bil er forsikret.

Medbring det grønne kort, når du kører på bilferie i disse lande:

 • Albanien
 • Bosnien-Herzegovina
 • F.Y.R.O.M. (Former Yugoslav Republic of Macedonia)
 • Hviderusland
 • Iran
 • Israel
 • Marokko
 • Moldavien
 • Serbien
 • Montenegro
 • Rusland
 • Tunesien
 • Tyrkiet
 • Ukraine

Det er ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort ved kørsel i følgende lande:

 • EU-lande
 • Andorra
 • Island
 • Kroatien
 • Norge
 • Schweiz
Delkasko

En Delkaskoforsikring dækker din bil, hvis den bliver totalskadet eller stjålet og den dækker skader, der er sket på bilen under et tyveri. Der medfølger også en retshjælpsforsikring og en redningsforsikring (SOS-dækning) i udlandet.

Delkasko er et godt alternativ, frem for at vælge en ren ansvarsforsikring.

 

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen dækker skader på din bil ved påkørsel, brand, tyveri, hærværk mm.

Der medfølger også en en retshjælpsforsikring og en redningsforsikring (SOS-dækning i udlandet).

Parkeringsskade

Har du dækningen Parkeringsskade, skal du ikke betale selvrisiko, hvis der sker skader for under 15.000 kr., mens bilen holdt parkeret. 

 

Rødt kort

Det røde kort er et servicekort omkring vilkårene for SOS dækning på din kaskoforsikring samt relevante telefonnumre.

Kortet i sig selv er ikke bevis for, at din bil er dækket af en kaskoforsikring. Der er heller ikke krav om at skulle fremvise det røde kort, hvis uheldet er ude.

Selvrisiko

Hvis du er under 26 år, skal du altid have en selvrisiko på mindst 6.559 kr. (2016).

Er du over 26 år, kan du købe en bilforsikring uden selvrisiko. Men vælger du en selvrisiko på din bilforsikring, betaler du også en lavere pris for forsikringen.

Totalskade

Din bil bliver erklæret totalskadet, hvis den bliver så beskadiget, at det ikke kan betale sig at reparere den.

 

Tryg Reparation

Hvis du ønsker det, kan du vælge at bruge et Tryg Reparationsværksted. Når du bruger Tryg Reparation, får du disse fordele:

 • Lånebil inkl. 100 km pr. dag
 • Garanti for god service og kvalitet
 • 5 års garanti på reparation af biler, der er maks 7 år gamle og 3 års garanti for biler, der der over 7 år.
 • Værkstederne er alle miljøbevidste.
Tryg Vejhjælp

Tryg Vejhjælp yder blandt andet assistance i form af hjælp på stedet, bugsering af bil og videretransport.

Udvidet Tryg Vejhjælp

Dækker hjælp på stedet, bugsering af bil og videretransport.

Herudover dækker Udvidet Tryg Vejhjælp: 

 • Transportservice og hotelovernatning ved driftstop eller uheld 
 • Vejhjælp til campingvogn, trailer eller lignende i Danmark 
 • Skift af sommer- og vinterhjul samt et årligt Tryghedstjek på et Tryg Vejhjælpsværksted 
 • Tilskud til erstatningsbil 
 • Vejhjælp i Europa

Værdiforringelse

Hvis din bil får en større skade, kan det betyde, at bilens handelsværdi nedsættes. Vælger du tilvalgsdækningen Værdiforringelse, lægger Tryg 10% kontant oven i reparationsudgiften dog max. 39.354 kr. (2016), hvis bilen bliver skadet for mere end 13.118 kr. (2015).

Friskade og glas

Friskade betyder at du ikke bliver opkrævet selvrisiko for en række af bestemte skader, fx:

 • Brand, tyveri og eksplosion 
 • Tyveri og røveri, hvor skadevolder er ukendt 
 • Nedstyrning af genstande på bilen 
 • Reparation af stendslag på bilens frontrude 
 • Udskiftning af lygteglas og spejlglas 
 • Seriehærværk

Ekstraudstyr

Ekstraudstyr er det udstyr, som ikke er standard for bilens fabrikat, type, model og årgang. Er der tilkøbt ekstra udstyrspakker udover modellen, eller tilføjet andet udstyr til bilen efter købet, har din bil en højere værdi, og hvis det skal dækkes af din forsikring, skal summen for ekstraudstyr måske forhøjes på din forsikringsaftale.

Eksempler på ekstraudstyr:

 • Aluminiums- og letmetal fælge 
 • Musikanlæg, kommunikationsudstyr, tv- og andet AV udstyr 
 • Dekoration og speciellakering 
 • Karosseri og motorombygning (herunder spoiler, skørter, turboer og kompressorer) 
 • Læderinteriør 
 • Sol-, panorama- og skydetag
Sikkerhedsudstyr

Sikkerhedsudstyr er hjælpemidler til bilen. Nyere biler har ofte en del sikkerhedsudstyr allerede, men man kan også vælge at få det eftermonteret. Hvis du selv har eftermonteret sikkerhedsudstyr, skal du ikke betale ekstra.

Eksempler på sikkerhedsudstyr:

 • Tyverialarm / GPS overvågning 
 • Dynamisk fartpilot 
 • Bakkesensor 
 • Parkeringssensor 
 • Autohold 
 • City emergency break 
 • Låsebolte til fælge


Bestil et tilbud

Ring mig op

Fakta og betingelser

Gældende for forsikringen beskrevet her på siden.
Fakta
Betingelser

Har du allerede forsikringen?

Har du allerede en bilforsikring hos Tryg, kan der gælde andre forsikrings-
betingelser for dig.
Se tidligere versioner af betingelser

Nyttige links

Tryg Bilattest og
Tryg bilejerskifteforsikring


Anmeld skade 

Tryg Vejhjælp

Justér dit km-forbrug
Bestil hjulskifte 
Køreteknisk kursus
GPS-sporing
Rødt og grønt kort 
Leasing og forsikring