Forebyg skade | Rejseforebyggelse | Medicinsk forhåndsvurdering

Er du rask nok til at rejse, eller skal du få foretaget en medicinsk forhåndsvurdering?

Har du en rejseforsikring hos os og skal på ferie, skal du sikre dig, at du er rask nok til at rejse. Dette gælder både inden du bestiller en rejse, og før du skal rejse.

Find derfor ud af om du skal få foretaget en medicinsk forhåndsvurdering ved at svare på følgende spørgsmål:

  1. Har du være indlagt på hospitalet indenfor de sidste 2 måneder?
  2. Har du gennemgået en operation indenfor de sidste 2 måneder?
  3. Har du været på skadestue/tilset af vagtlæge indenfor de sidste 2 måneder?
  4. Har du fået ny medicin, ændret eller stoppet i medicinsk behandling indenfor de sidste 2 måneder?
  5. Er du behandlet/tilset af en læge eller anden behandler indenfor de sidste 2 måneder?
  6. Er du indkaldt eller henvist til undersøgelse/behandling eller skrevet op på venteliste?
  7. Har du undladt at opsøge læge, fravalgt behandling?
  8. Har du en uhelbredelig/alvorlig sygdom?

Har du svaret ja til et af spørgsmålene?

Skal du ringe til Falck Global Assistance på +45 44 20 46 55 og få en vurdering af din konkrete situation.
Når du har talt med Falck Global Assistance og søgt om en medicinsk forhåndsvurdering, får du enten at vide, at du kan rejse uden forbehold - eller om du får et forbehold for den konkrete sygdom/lidelse/skade.

Falck Global Assistance: tlf. +45 44 20 46 55

Er du fyldt 80 år?

Første gang du skal rejse, efter du er fyldt 80 år, skal du få foretaget en medicinsk forhåndsvurdering ved at ringe til Falck Global Assistance på +45 44 20 46 55. Derefter er det kun nødvendigt, hvis der sker væsentlige ændringer i dine helbredsforhold. Det er dog ikke nødvendigt, hvis du bare skal en smuttur over grænsen, fx til Tyskland eller Sverige.

Vi skal godkende, at du er rask nok til at rejse

Det er kun os, som kan vurdere, om du er rask nok til at rejse samt godkende, at du er dækket af din rejseforsikring på rejsen. Vurderingen kan altså ikke foretages af din egen praktiserende læge eller af andre behandlere.
Søg i god tid - ca. 2 uger før din rejse.

Hvornår behøver du ikke tjekke?

Hovedreglen er, at du kun skal kontakte os, hvis der er sket væsentlige ændringer med dit helbred. Du skal ikke haste til telefonen for at tjekke, om du kan rejse på ferie, hvis du fx har været forkølet, haft influenza eller bihulebetændelse inden for de seneste 2 måneder før din rejse.

FAQ - få svar på de vigtigeste spørgsmål om rejseforsikring

Tommelfingerregler - hvornår bør du få en forhåndsvurdering?

Alvorlig sygdom

Du skal søge, hvis du har en alvorlig lidelse. Det kan for eksempel være kræft eller en svær lunge- eller hjertesygdom, fordi der kan være risiko for, at en rejse kan forværre dit helbred, når din almene tilstand i forvejen er svækket.

Skader

Du skal søge, hvis du har fået behandling for en skade, fx et brækket ben eller arm inden for 2 måneder før din afrejse, og du stadig har bandage på og ikke er fuldt mobil. Du skal i dette tilfælde også kontakte flyselskabet inden afrejse. Er bruddet derimod helet, og du er fuldt mobil igen er det ikke nødvendigt.

Udredning

Du skal søge, hvis du afventer eller er i gang med et større udredningsforløb i sygehusvæsnet eller afventer en operation. Hvis du har gennemgået en mindre operation, der er veloverstået, og du igen er rask, er det derimod ikke nødvendigt.

Når du fylder 80 år

Første gang du rejser, efter du er fyldt 80 år, skal du søge. Derefter er det kun nødvendigt, hvis der sker væsentlige ændringer i dine helbredsforhold. Det er dog ikke nødvendigt at søge, hvis du bare skal en smuttur over grænsen til fx Tyskland eller Sverige.

Gravid

Du skal søge, hvis du er gravid, og din graviditet har været kompliceret. Det gælder både, hvis du er gravid, inden du bestiller rejsen, eller hvis du bliver det, før du skal rejse. Du bør også tjekke reglerne for gravide hos det rejseselskab, du har valgt. Din afbestillingsforsikring dækker eksempevis ikke, hvis rejseselskabet afslår at tage dig med på rejsen.

Kronisk sygdom

Hvis du er kronisk patient, skal du ikke søge om forhåndsvurdering alene fordi, du har en kronisk sygdom. Det skal du kun, hvis har fået ny eller akut behandling inden for 2 måneder før din afrejse. Du skal derimod altid søge, hvis du får konstateret en kronisk sygdom inden for 2 måneder inden, du skal afsted.

Ændringer i medicin

Du skal søge, hvis du er kronisk patient og får foretaget væsentlige medicinændringer inden for 2 måneder før din afrejse men ikke, hvis det kun gælder mindre justeringer.

New Component

Rejseforsikring

Har du den rigtige forsikring?

Skal du på aktiv ferie med fx dykning, rafting el. lignende, er det meget vigtigt, at din forsikring er i orden.

Ring mig op

Mere information

Du kan få flere gode råd til, hvordan du forbereder dig før ferien her:

Udenrigsministeriet.dk
Statens Serum Institut